ChristenUnie SGP bezoekt Boerderij Verhoeff

2018_Boerderij Verhoeff01zaterdag 24 februari 2018 15:00

Het oude boerderijtje aan de Kerkstraat in Poortugaal, wie kent het nou niet? Het was ooit een icoontje in het centrum van Poortugaal. Een monumentaal en beeldbepalend pand, gebouwd op een “huisterp”, een soort heuvel om de strijd met het binnendringend zeewater tegen te gaan. Uiteraard is de strijd met de zee er een van vervlogen tijden en ook het boerderijtje leek de tand des tijds moeilijk te door staan. Voor de politiek was het vaak ook een aandachtspunt wat er nou precies mee te doen. En langzaam takelde alles alleen maar verder af.

Opeens was daar de Stichting de Thuishoeve en op 29 febrauri 2016 was de overdracht van het pand door de nabestaande van Johan Verhoeff een feit. Mirjam Borgdorff is één van de initiatiefnemer van stichting De Thuishoeve, zij had een visie van hoe zij kinderen/jongeren die om wat voor reden dan ook geconfronteerd worden met een uithuisplaatsing een nieuw thuis te bieden. Vanuit een passie om het goede te doen maakte ze eerst haar man en daarna anderen enthousiast voor de plannen en de droom werd langzaam maar zeker werkelijkheid.
Zo staat momenteel de boerderij nog volop in de steigers maar de eerste contacturen van de nieuwe situatie worden langzaam maar zeker zichtbaar. Zo is de ruimte van de oude stal al deels omgetoverd in een mooie en ruimte plek die onderkomen gaat bieden aan een tal van activiteiten. Denk hierbij aan een paardenstal, kunstatelier, en een muziekzolder. Niet alleen binnen maar ook voor buiten zijn de ideeën legio, zoals bijen beheren, moestuintjes, fruitbomen en uiteraard een mooie weide waar de paarden vrij in kunnen rondlopen.
De ChristenUnie/SGP-fractie was in grote getale vertegenwoordig en liet zich vol verwondering en bewondering rondleiden op dit unieke stukje grond in Poortugaal. Lijsttrekker Frans van Zaalen: “Het is echt fantastisch om te zien hoe zo’n vervallen icoon wordt opgebouwd tot een nieuw pareltje dat bestand zal zijn tegen de tand des tijds.
Maar behalve het opknappen zijn ook de plannen die Mirjam Borgdorff en haar team voor ogen hebben met het complex, en de passie die ze heeft om haar dromen naar te jagen, geweldig om te zien”, aldus de dhr. van Zaalen.
Voor meer informatie ga naar de website http://www.dethuishoeve.nl/

Reacties op 'ChristenUnie SGP bezoekt Boerderij Verhoeff'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.